Draagmerrie

Info draagmerrie-eigenaar

 • Bent u in het bezit van een relatief jonge en gezonde warmbloedmerrie?
 • Is uw merrie voor langere tijd niet inzetbaar voor sport of recreatie?
 • Is uw merrie gynaecologisch gezond en heeft ze een normale cyclus?

Dan is het verhuren van uw merrie als draagmerrie ten behoeve van embryotransplantatie misschien iets voor u!

Verhuurvergoeding bedraagt €1700,-

De procedure verloopt als volgt

 1. U meldt uw merrie aan als potentiele draagmerrie bij onze draagmerriecentrale.
 2. Bij beschikbaarheid van een donormerrie meldt u uw merrie aan bij het merriespreekuur van de dierenarts bij u in de buurt/naar uw keuze.
  Deze houdt met u in de gaten wanneer uw merrie haar eisprong heeft. In het belang van een gelijklopende cyclus met de donormerrie is de kans aanwezig dat uw merrie ‘hengstig gespoten’ moet worden.
 3. Als er een embryo bij de donormerrie wordt gespoeld en uw merrie heeft op het juiste moment een eisprong gehad, dan wordt het embryo in uw merrie geplaatst. Hiervoor dient u met de merrie naar de plaats van de spoeling te komen.
  Het spoelen van de donormerrie gebeurd op de zevende of achtste dag na eisprong van uw draagmerrie. U en de eigenaar van de donormerrie ondertekenden op de desbetreffende dag een overeenkomst die aangeleverd word door de Draagmerriecentrale.
 4. Tussen de 45-50 dagen dracht ontvangt u het huurbedrag van €1700 euro via de draagmerriecentrale op uw rekening en wordt uw merrie opgehaald door de eigenaar van de donormerrie, die vanaf dat ogenblik zorg zal dragen voor de verzorging van uw merrie. De eigenaar van de donormerrie is vanaf dat ogenblik volledig verantwoordelijk voor het wel en wee van uw merrie.

U kunt er ook voor kiezen om zelf zorg te dragen voor de verzorging van uw drachtige draagmerrie. Dit dient u op het aanmeldformulier al kenbaar te maken. De financiële vergoeding zal in dit geval hoger zijn. Wij sluiten dit kort met een eventueel geïnteresseerde eigenaar van een donormerrie. (Hieraan zijn wel extra voorwaarde verboden) 

5. Na het afspenen van het geboren veulen brengt de huurder uw merrie terug. Dit ligt meestal ergens rond vijf maanden na geboorte van het veulen.

Flevo Horses kan de stappen 2, 3 en 4 ook voor u verzorgen.

VERKOOP VAN UW DRAAGMERRIE

Bij de draagmerriecentrale kunt u op het aanmeldformulier ook aangeven of u uw merrie wilt verkopen. Dit proces werkt in principe hetzelfde als bij verhuur van uw draagmerrie, alleen wordt de draagmerrie dan bij 45-50 dagen dracht voor een van tevoren afgesproken bedrag verkocht aan de eigenaar van de donormerrie. Ook hiervoor hebben wij een standaard overeenkomst. De bemiddelingskosten komen echter in dit geval voor rekening van de eigenaar van de draagmerrie.

AANMELDEN VAN UW DRAAGMERRIE

Mocht u na het lezen van deze informatie enthousiast zijn geworden, dan kunt u uw merrie bij ons aanmelden via onderstaand aanmeldformulier. Uiteraard kunt u ons ook altijd eerst even bellen als u nog vragen heeft.
Zodra u ons het aanmeldformulier heeft toegestuurd worden u en uw merrie ingeschreven bij de draagmerriecentrale. Wij nemen daarna contact met u op over het verdere verloop van het proces. De eenmalige administratiekosten bedragen €10.

Klik hier om uw merrie on-line aan te melden.