Uw draagmerrie

Bent u in het bezit van een jonge en gezonde warmbloedmerrie die u op dit moment niet inzet voor recreatie of sport? Dan is het verhuren van uw merrie als draagmerrie ten behoeve van embryotransplantatie misschien iets voor u!

De verhuurvergoeding bedraagt €1800,-

De procedure

U meldt uw merrie aan als potentiele draagmerrie bij onze Draagmerriecentrale. De ideale draagmerrie is tussen de 3 en de 15 jaar oud. Wanneer de draagmerrie ouder is dan 12 jaar, moet zij tenminste eenmaal zelf succesvol een gezond veulen hebben gekregen. Merries met een veulen kunnen worden ingezet, maar liever wordt er geen embryo geplaatst in merries die minder dan 35 dagen geleden hebben geveulend.

Bij beschikbaarheid van een donormerrie meldt u uw merrie aan bij het merriespreekuur van de dierenarts bij u in de buurt/naar uw keuze.
Deze houdt met u in de gaten wanneer uw merrie haar eisprong heeft. In het belang van een gelijklopende cyclus met de donormerrie is de kans aanwezig dat uw merrie ‘hengstig gespoten’ moet worden.

Als uw merrie een eisprong heeft gehad, wordt het embryo van de donormerrie in uw merrie geplaatst. Hiervoor komt u bij voorkeur met uw merrie naar de donormerrie, op het door de dierenarts aangegeven moment. U en de eigenaar van de donormerrie ondertekenden op dezelfde dag een overeenkomst die wordt aangeleverd door De Draagmerriecentrale.

Tussen de 45 en 50 dagen dracht ontvangt u het verhuurbedrag van €1800,- euro via De Draagmerriecentrale op uw rekening en wordt uw merrie opgehaald door de eigenaar van de donormerrie. De eigenaar van de donormerrie zal vanaf dat moment zorgdragen voor uw merrie en is verantwoordelijk voor het wel en wee van uw merrie. Na het afspenen van het geboren veulen brengt de huurder uw merrie terug. Dit ligt meestal ergens rond vijf maanden na geboorte van het veulen.

U kunt er eventueel ook voor kiezen zelf voor uw drachtige draagmerrie te zorgen. De financiële vergoeding zal in dat geval hoger zijn.

Ten slotte is het ook mogelijk dat u De Draagmerriecentrale het gehele proces of een gedeelte daarvan laat verzorgen, u wordt dan (volledig) ontzorgd.

Verkoop van uw draagmerrie

Het is ook mogelijk uw merrie via De Draagmerriecentrale te verkopen. De procedure verloopt hetzelfde als bij verhuur van uw draagmerrie, alleen wordt uw draagmerrie in dit geval bij 45en 50 dagen dracht voor een van tevoren afgesproken bedrag verkocht aan de eigenaar van de donormerrie. Hieraan zijn bemiddelingskosten verbonden.

Aanmelden van uw draagmerrie

Mocht u na het lezen van deze informatie enthousiast zijn geworden, dan kunt u uw merrie aanmelden via onderstaand aanmeldformulier. Wij nemen daarna contact met u op over het verdere verloop van de procedure. Uiteraard kunt u ons ook altijd eerst even bellen als u nog vragen heeft.

Klik hier om uw merrie aan te melden