Uw donormerrie

Eén van de belangrijkste factoren van een succesvolle embryotransplantatie is de draagmerrie. Wanneer de embryotransplantatie plaatsvindt, moet de draagmerrie in de juiste fase van haar cyclus lopen, om ervoor te zorgen dat het geplaatste embryo aanslaat in de draagmerrie. De draagmerrie zal het veulen uitdragen tot de geboorte en het veulen opvoeden en beschermen als van haarzelf. De draagmerrie speelt dus een zéér belangrijke rol in het leven van het veulen.

De Draagmerriecentrale beschikt over een bestand van draagmerries. Deze merries zijn door ons geselecteerd op gezondheid en karakter. Het gaat hier om jonge en voldoende ontwikkelde warmbloedmerries welke tussen de 3 en de 15 jaar zijn. Wanneer de merrie ouder is dan 12 jaar, moet zij tenminste eenmaal zelf succesvol een gezond veulen hebben gekregen.

De procedure

De Draagmerriecentrale streeft ernaar één tot twee draagmerries gelijk te laten lopen aan de cyclus van uw donormerrie. Zodra er een embryo uit uw merrie is gespoeld, wordt de merrie met de meest geschikte cyclus ingezet als draagmerrie. Deze merrie komt dan naar de locatie van spoelen toe zodat uw dierenarts het embryo kan plaatsen. Het opsturen van het embryo naar de draagmerrie behoort ook tot de mogelijkheden. U en de eigenaar van de draagmerrie tekenen een overeenkomst waarin deze afspraken worden vastgelegd.

De draagmerrie blijft eigendom van de eigenaar. Tussen de 45 en 50 dagen dracht haalt u de draagmerrie op bij haar eigenaar en vanaf dat moment zorgt u voor de draagmerrie en bent u verantwoordelijk voor het wel en wee van de draagmerrie. Na het afspenen van het veulen brengt u de merrie terug naar de eigenaar. Dit ligt meestal ergens rond vijf maanden na de geboorte van het veulen.

Het is ook mogelijk om de procedure geheel of gedeeltelijk te laten uitvoeren door De Draagmerriecentrale. U wordt dan (volledig) ontzorgd!

Verzekeringen

U kunt overwegen om een vruchtverzekering en/of een doodverzekering draagmerrie af te sluiten. EFO paardenverzekeringen heeft voor De Draagmerriecentrale een speciaal verzekeringsaanbod samengesteld waarbij zowel de vrucht als de draagmerrie kan worden verzekerd. Voor meer informatie over EFO paardenverzekeringen in het algemeen kunt u kijken op www.efo.nl.

Aanmelden van uw donormerrie

Mocht u na het lezen van deze informatie enthousiast zijn geworden, dan kunt u uw merrie aanmelden via onderstaand aanmeldformulier. Wij nemen daarna contact met u op over het verdere verloop van de procedure. Aanmelden van uw donormerrie is kosteloos. Uiteraard kunt u ons ook altijd eerst even bellen als u nog vragen heeft.