Donormerrie

Info donormerrie-eigenaar

De draagmerriecentrale van Flevo Horses beschikt over een bestand van draagmerries. Deze merries zijn door ons geselecteerd op gezondheid en karakter en zijn gechipt, gevaccineerd en ontwormt. Het gaat hier om relatief jonge en voldoende ontwikkelde warmbloedmerries.

Ons uitgangspunt is om 3 draagmerries gelijk te laten lopen aan de cyclus van uw donormerrie. Zodra er een embryo uit uw merrie is gespoeld, wordt de merrie met de meest geschikte cyclus ingezet als draagmerrie.

Deze merrie komt dan naar de locatie van spoelen toe zodat u eigen dierenarts het embryo kan inzetten. U en de eigenaar van de draagmerrie stellen hiervoor op de desbetreffende dag een overeenkomst op.

De draagmerrie blijft in eigendom van de eigenaar. U betaalt voorafgaand aan het ophalen van de draagmerrie het overeengekomen huurbedrag aan de draagmerriecentrale.
Tussen de 45-50 dagen dracht haalt u de draagmerrie op bij haar eigenaar en draagt u vanaf dat ogenblik de zorg voor deze merrie. U bent vanaf dat ogenblik volledig verantwoordelijk voor het wel en wee van de draagmerrie. U kunt overwegen om een vruchtverzekering en/of een doodverzekering draagmerrie af te sluiten.

Na het afspenen van het geboren veulen brengt u de merrie terug naar de eigenaar. Dit ligt meestal ergens rond vijf maanden na geboorte van het veulen.

Mocht u na het lezen van deze informatie enthousiast zijn geworden, en heeft u nog vragen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

 

Verzekeringen

EFO paardenverzekeringen heeft voor de draagmerriecentrale een speciaal verzekeringsaanbod samengesteld waarbij zowel de vrucht alsook de draagmerrie kan worden verzekerd. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de heer R. Esteje, tel. 06-22204319.
Voor meer informatie over EFO paardenverzekeringen in het algemeen kunt u kijken op www.efo.nl

 

Donormerrie aanmelden

Wilt u dat de draagmerriecentrale ook het proces van spoeling van u donormerrie voor u verzorgd? dat kan, vult u dan het contactformulier in en wij nemen contact met u op voor een offerte. Aanmelding is kosteloos.